24 Mayıs 2011 Salı

Dönemlik Dejavu


Bir klasik olarak son haftaya ne var ne yok sıkıştırdım yine. Son gece ödevlere başlayıp bitirmeler, son gece makale okumalar... Bu heyecan ve adrenalin beni olduğumdan 5 yaş genç gösteren ayrıntılar. Gençliğin sırrını veriyorum, altına imzamı işlerimi bitirdikten sonra atarım getirin. Koskoca bir dönemin sunumu, projesi, ödevi, otu boku bu minicik 1 haftaya sıkıştı. Sonrasında da finaller başlıyor zaten. İlk sınav da sorumlu olduğumuz ama benim daha okuyamadığım bir romanın analizi. Ohnealamualla. Günler 24 değil de 30 saat olsa hayat daha kolay olabilirdi belki de.

Teslim edilecek bir başka ödeve kaynak bulmak için TDK'ya gittik bugün. Evet kaynağı yeni buldum ne yani? -_- Böyle bir bürokrasi yok. Birbirini takip eden görevleri sırasıyla yerine getirmezsen sistem seni otomatik olarak dışarı atıyor. Metal eşyaları kenara koy, kimlik ver, yaka kartı al, yaka kartı ver, anahtar al, çantaları koy, fiş doldur... Birini atla kapının önündesin. Böyle bir sistem. Sonrasında baktık tamam yığınla yapılacak iş var ama hazır Tunalı'ya gelmişiz, hava şaşırtıcı derecede güzel, Kuğulu Park'a gidip Pınar Beyaz'a simit banmasak ayıp olur dedik. Şu hayata Kuğulu Park'ta ekmek elden su gölden yaşayan bir güvercin ya da serçe olarak gelemedim ona yanarım.Yumurtamın göte dayandığı anlarda hep çevremdeki canlı cansız varlıkların yerinde olmak isterim. "Ben burda nelerle uğraşıyorum şu direk anca burda dikiliyor!" falan. Bu da bunlardan biri. Ama yani bu kuşlar utanmasalar "nerde bu simidin çayı?" diye azarlayacaklar. Böyle kuşluktan çıkmışlar artık. Tek yaptıkları yemek yiyip birbirlerine kur yapmak. Uçmuyorlar bile, yürüyor bunlar. Bir güvercin yan yattı önümüzde. "aa napıyor bu kuş ölüyor mu?" diye heyecanlandım. Ölmüyorsa da bir yerleri kırık herhalde diye düşünürken küçük bir çocuk onu ezmeye kalkınca zahmet edip kenara yürüdü kuş. Gayet sağlamdı her yeri. Allalala dedik. Giderken bir güvercini daha öyle yan yatarken gördüm. Kanadının üstüne kaykılmış,osura osura güneşleniyor. Kuş yan yatar mı lan? Tüner en fazla ama bunlar yan yatmayı öğrenmişler. Yapacak işleri yok çünkü. Sefa pezevenkliği nedir, canlı örneği burdaki kuşlar.
Bkz: Elimde kanıtlarım var.

Hadi ben makaleye döndüm o zaman... (Sondaki üç nokta her zaman derin anlamlar taşır.Belki de iki nokta. Bilemeyiz..) Öbdüm :*

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuşları çok merak ettim!:)
Bi de bi de,
ben de seni öbdüm:*

Aydedeye havlayan dedi ki...

hahaha bobilerdeki foto beni benden aldı resmen. şahaneymiş. yan yatan güvercin olayına ben de kuğulu'da rastlamıştım. önce suya dalıp sonra güneşleniyolardı. bi nevi her şey dahil sistemi turistleri gibiler. çok takdir ediyorum onları :)

Bayan İK dedi ki...

böyle öle bir yazmışsın ki;
karşına oturmuşum taramalı tüfek gibi anlatmaya başlamışsın ben de seni dinliyormuşum gibi hissettim :)

HüSSo dedi ki...

Acıların kızına sınavlarda başarılar :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Ayl-in, kuşun fotoğrafını çektim linkini veririm bir ara:)

Aydedem, hatta inanmazsın havuzun dibinden yüzerek çıkıp, kenardaki kokteyli içti bir tanesi:D

Bayan mikrop, oh ne iyi:) ama bakma burdan öyle durduğuma tane tane, yavaş konuşurum ben:D

Hüsotum ya sınavları şu ödev ve sunumlar kadar takmıyorum. Gittin kurtuldun valla

DOREMİ dedi ki...

kıkır kıkır güldüm wallaaa..:))

yazın çok hoş..:))

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Ah teşekkür ederim beğenmeniz çokoş efenim:)

Adsız dedi ki...

Mimin var bende! Ve kuşların fotoğrafını bekliyorum!!:)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Damam yazıya ekledim linki:D

Adsız dedi ki...

Oooh iyiymiş,hakikaten devirmiş, yatmış :D

Mystery dedi ki...

yanarım yanarım, memleketime dönmeden kuğulu'ya gidemediğime yanarım :(

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Seneye beraber gideriz bebeem nolcak