30 Ocak 2011 Pazar

Merkür 4. Eve Girer


"Antalya'da hava sıcaklığı giderek artarken serinlemek isteyen tatilciler çeşitli yollar arıyorlar. Antalya'nın yakıcı sıcağından kurtulmanın en iyi yolunun buz olduğunu ifade eden Rus turistler, 'Buza oturma yarışması ilgimizi çekti. Fakat buz üzerinde oturmakta güçlük çektik' diye konuştular. Birinci gelen Rus turiste dondurma ikram edildi." Bu haberi de aynen kopyala-yapıştır yaptım. Alıntıyı nerden yaptığımı kaynaklarda da göstedim hocam. Çalıntı ödeve karşı olduğumuz gibi çalıntı bloga da karşıyız biz ailecek. Titiziz yani bu konuda. Sorun yok.

Konu nedir? Antalya. Evet. Haber yelpazesi maalesef ki biraz dar. İlkbaharda pek haber değeri taşımaz burası mesela. En fazla İstanbul'da sis, soğuk varken Antalya'da denize giren iki koca götlü Alman'ı gösterirler. Ama yazın bol bol buza oturan Rus görme imkanımız var televizyonlarda ve gazetelerde. Sonbaharda Altın Portakal var. Kışın da yılbaşında denize giren bir grup deli evlerimize konuk olur. Bu kadar. Mevsimleri tanıyalım köşemizi de gördükten sonra ben bugün üzerinde durulmayan ama Antalya'nın bence en büyük kanayan yarasının üstüne parmağımı basmak istiyorum. Bastığım parmak Buz Parmak. Ama sıcaktan serinletmek için değil, ellerim buz gibi olduğundan.

Başka şehirlerde yaşayanlar zannediyor ki Antalya'dakiler hep koca götlü, hep buza oturuyor. Oh zevk sefa onlarda. Donuyoruz biz oysa. Burda yaşarken farkına varmazdım ama Ankara'ya gittiğimden beri anladım ki burdaki insanlar bildiğin kışın soğukta yaşıyor. Tamam Ankara İstanbul soğuk ama kombi var ne biliyim  merkezi sistem var. Dışarda kar yağarken, ordakiler sıcacık evlerinde camın önüne geçip kahvelerini içerken bir tatlı huzur bulabilirler. Ama burda tam tersi dışarısı sıcak evler soğuk. Antalya'da nasılsa Ruslar buza oturuyor diyip kalorifer sistemi yapmamışlar evlere. Klima ve ufo ısınma gereçleri. Ufo zaten ne idiü belirsiz garip bir şey. Değdiği yeri ısıtmıyor, yaptığı şey ızgara çünkü. Suratın kupkuru olmuş yanmış bir halde ama ayakların buz gibi ısı oraya gelmediği için. Klimanın yine biraz daha eli ayağı düzgün ufoya göre ama onda da odadan çıkınca donuyorsun. Koridorda Akdeniz'den ferahlatıcı bir esinti falan..

Banyo olayı bambaşka bir deneyim zaten. Gün ısı dünyaya gelen her canlının geçmesi gereken bir sınav bence. Hava tahminine göre banyo yapmak.. Su ısınmıştır diyip girersen suyun altına, banyonun tam ortasında donman en olası şey. Ona da çözüm olarak şofben, radyatör falan var ama nerde buza oturan Rus turistin havası, nerde yıldızların ve gezegenlerin konumuna göre banyo tahminleri yapan Antalya sakini.  


Kaynaklar
http://www.kenthaber.com/akdeniz/antalya/Haber/Genel/Normal/rus-afetler-buza-oyle-bir-oturdu-ki---/d1651826-27ae-48f2-bb21-bc1a5d15cadc

4 yorum:

Mystery dedi ki...

ahahuahauhauhauhaha doğru demişsin valla. kışın ankarada yaşadığım konforu ben evimde yaşayamıyorum ahhauhaaa

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Tek konforum sıcak su torbası asldşfkg:D

dö jasmin dedi ki...

bgn ben de aynı şeyden bahsetmiştim izmir de antalyadan farksız kummy

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Sahil şeridi insanı olmak zor azizim