24 Şubat 2012 Cuma

Bir Biscolata Erkeği Alana İkincisi %50 İndirimli


Kadını sermaye olarak gören ve filmde, reklamda, afişte, orda burda bunu kullanan zihniyete yıllardır aşinayız zaten. Bir filmde geçen sevişme sahnesinde kadının memesi, kalçası vazgeçilmez bir görüntüyken erkeğin hiçbir yerini göremeyiz ne hikmetse. Sırtta biter adamın dekoltesi. Hoş sanki görsek ne olur? Belki inandırıcı olur bilemiyorum. Artık "yaşam şartları" mı denir ne denir bilmiyorum ama kapital düzende kadınlar da bu sistemin içinde sonuç olarak. Onlar da öğrendi nasıl hayatta kalacaklarını. Bacak ve meme dekoltesinin, belki de frikik vermenin hayatını kolaylaştırdığını gördükçe oyunu kurallarına göre oynamaya başladılar. Çıkan sonuç estetik mi? Evet estetik. Kârlı mı? Evet kârlı. 

Sonra bu işleri yöneten beyinler pazara hareket katmak adına arzulanan nesneyi değiştirdiler. Artık reklamlarda, dizilerde, filmlerde gerçek hayatta göremediğimiz adonisleri, karınlardaki 6'lı takımı, pürüzsüz vücutları görmeye başladık. Kıvanç Tatlıtuğ Türk televizyonunda bu değişimin öncülerindendir mesela. Nasıl Victoria's Secret defilesini izledikten sonra sokakta gördüğü sıradan kızlara acıyan gözlerle bakan erkekler varsa, kadınların da çıtasını yükseltti bu tip olaylar haliyle. Baktılar bu iş de oldukça tuttu, artık her yerde çıplak erkekler görmeye başladık. Mesela bir bisküvi. Karnın acıktığında seni doyurmaz bile. Atıştırmalık dandik şeylerdir. Ki eskiden "anne eli değmiş gibi" nidalarıyla sattılar bize yıllarca onları. Ama artık lazerle alınmış tüysüz kaslı vücutlu adamlar var bisküviyle yan yana. Biscolata'nın ilk reklamlarında bir de hamur falan yoğuruyordu bu adamlar. 

Şimdi de bu Biscolata erkeklerini İzmir Kipa'ya getirmişler. 
"Biscolata Erkeklerinin ellerinden Biscolata Choco Chips ve Biscolata Pia tatmak için 24 Şubat’ta Çiğli, Bornova ve Balçova mağazalarına gidebilirsiniz." 
Ellerinden Biscolata tatmak ne ya? Bir de Facebook'ta dolaşan fotoğraflarını gördüm. Adamları soyup markete atmışlar çok komik. Gerçi giyinik bir Biscolata erkeğini muhtemelen tanıyamayız ama olayın kadın erkek boyutunda değilim ben artık. Para kazanmak adına bu kadar insan ticareti nedir yani?

11 yorum:

kitana dedi ki...

Bu projelerin fikir babaları nasıl insanlar yahu?

just not found. dedi ki...

valla doğru söze ne denir..
hayır reklamın iyisi kötüsü olmaz dedik eğlendik güldük ama ısrarla bu adamları çıplak dolaştırmak ne bileyim artık boku çıktı gibi.
ay carlos var aman biscolata alayım da carlos rüyama gelsin mi diyo bu insanlar ben anlamıyorum ki, nasıl bi pazarlama politikasıysa artık =)

ry dedi ki...

ama biscolata seviyeyi yükseltmiş. yeni erkekler daha yakışıklı, daha kaslı.

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

kitana, paracı insanlar :)

kuccukkurba, gece yatmadan önce Biscolata yersen artık ben diyim Carlos, sen de diğer sarışın olanı ohoo asdf:D

ry, ahah di mi :D

Aydedeye havlayan dedi ki...

gidiceksin ama değil mi? :)) biskolata abilerini çilotalatayla kaplayıp üzerine de fındık tozu serpeceklermiş, artık yeme de yanında yat be duygujum :) afiyet olsun hehe

Mr.E dedi ki...

Şimdi vücudu metalaştırmayı bir kenara bırakalım azizim, mimlisin!

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Canbaba, önce çikolataya bulanıp güreşceklermiş biz ona gitcez asdfgh:D

Mistır hemen bakıyorum!

Mehmets dedi ki...

tamamen katılıyorum;
http://tinyurl.com/7dj9kp5

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Panda iyiymiş :D

Mystery dedi ki...

Ahahahah bir de o oğlanlarla fotoğraf çektiren bi teyze vardı facebookta, onu da gördün mü :D Ayrıca hiç yakışıklı değiller.

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Yok şimdi yakışıklı değiller demek haksızlık olur o kadar da değil asdfg:D