16 Aralık 2011 Cuma

Üçüncü Haklarını Koruma Derneği


Şu hayatta bazı insanlar vardır; çift olan arkadaşlarının yanındaki saptır, okey'de yancıdır, sinemadaki sevgili koltuğunun yanındaki tekli koltuktur. Eğer okey oynanıyorsa hiç yancı olmam, hep oynarım  ama diğerleri konusunda bu kadar iddialı değilim. Yakın arkadaşlarımın hepsi çift. Şu an en yakın arkadaşımın ilişkisinden kelli hep "sap" sıfatını yemek zorunda kalıyorum. Kaderim midir nedir yani bu durum? Ve siz bilir misiniz ki biz üçüncülere hayat çok zordur. 

Mesela ilişkilerinin ilk zamanlarında en vıcık vıcık hallerine tanık olmak zorunda kalırsınız. Hep beraber otururken hop öpüşmeye başlarlar. Siz o sırada öküz gibi onlara bakmamak için yanda koşuşturan sevimsiz çocuğa, yoldan geçen arabaya, uçan kuşa falan bakmak zorunda kalırsınız aval aval. Bir kere hep kendinizi fazlalık gibi hissedersiniz. Zannedersiniz ki siz yokken bu çift hayatının en romantik, en eğlenceli dakikalarını yaşayacak ama siz varsınız diye bu anlardan mahrum kalıyor. Oysa mal mal oturuyorlar biliyorum. Ya da öğle arasında, okul çıkışında yemek yiyecekken, onları baş başa bırakmak için "hadi siz gidin" gibi şeyler söylersiniz. Hep ekstra bir çaba, ekstra bir külfet. 

Benim başımda da öyle bir çift var ki, onları baş başa bırakmak için sıradan bir "üçüncü"nün harcadığı enerjinin iki üç mislini harcamak zorunda kalıyorum. "Gelmek istemiyorum siz gidin" dediğimde biri sağ koluma, biri sol koluma yapışıp beni zorla sürüklüyor. "Bu ilişki üç kişilik değil kendinize gelin" diyorum, hala bana sinemaya beraber gidelim diye tutturuyorlar. Zaten çiftlerden ikisi de sizin arkadaşınızsa öyle kendinizi dışlanmış, itilmiş ya da kakılmış hissetmiyorsunuz ama insan yine de onları yalnız bırakmak istiyor. Mesela şimdi sinemaya gitmedim onlarla. Zaten sinemada yiyişme yaşını çoktan geçtiler. Bütün çabam biraz sevgili gibi baş başa vakit geçirsinler diye.

Aslında benim buradaki derdim profil fotoğrafıma troll face koymak, "vay efendim herkes çift gezerken ben niye tekim"  ya da "aa bak onlar el ele, hadi sevgilim ver bir alt duduş" durumu değil kesinlikle. Benim derdim; toplum tarafından ötekileştirilmiş ve bastırılmış üçüncülerin sosyal hayatta bir yer edinme çabasına el uzatmaktır sadece. "Benim başıma gelmez" demeyin. Yarın kardeşiniz, ablanız, dostunuz ve hatta siz... Evet birgün hepimiz "üçüncü" olabiliriz. Gelin el ele verip üçüncülere destek olalım. Yalnız olmadıklarını hissettirelim. Hadi!

16 yorum:

Adsız dedi ki...

ben yanındayım. Biliyosun.

Mr.E dedi ki...

Nedense aklıma Hasan Üçüncü geldi... :)

hemera-nyks dedi ki...

bende varım bende! :D
-
hemera

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

mavi, ahah biliyorum:D

Mr.E, kim olduğuna baktım da bakmasam olurmuş :D

hemera, elime mum dikin o zaman:)

Mia Wallace dedi ki...

ama o üçüncü kişi olmak çok beter bi şey hakkaten :)

Ömer "Save"ettin dedi ki...

O değilde sen bu resmi kullanmıştın sanki önceden...

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Mia, insanın üzerine yükelenen sorumluluk çok bir kere :ı

Çağrı, yok ilk defa kullanıyorum ama bu Star Wars karakterinin birçok versiyonunu kullandım evet :)

Erol veren bilgisayar dedi ki...

Olabilir ya, belki de başka bi yerde gördüysem! Yaşlılık :) Bu arada sağol ya kimliğimi saklı tuttuğun için :P

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Hobilerim arasında nicklerini deşifre etmek var çünkü :D

Aydedeye havlayan dedi ki...

üçüncüleri severim.. üçüncüler yaratıcı olur, iyi şiir yazar, herhangi bir ikinciden daha iyi öpüşmelerine rağmen ne yazık ki üçüncüdürler, üçüncüler kalabalık evlerin ıslak rüya gören yaramaz çocuklarıdır, üçüncüler kalbimizdedir, onlar olmasa birinci ve ikincilerin hiç tadı kalmaz. üç iyidir.

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Üçüncülere terapi seansları falan ayarlasan iyi para kazanırsın bence. Spiritüel Yaşam Koçu Canbaba :)

Polonyalı Mendil dedi ki...

Yalnız şimdi dikkatimi çekti: "...bu Star Wars karakterinin.." demişsin :) Ehuehueh Darth Vader deseydin ya yav, Star Wars bizim zamanımızın filmi sayılır ufaklık :P

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Yazdıktan sonra bunu diyeceğini tahmin ettim biliyor musun hahahsdfg:D Ama artık her şey için çok geçti :ı

orçay dedi ki...

yazının fotoğrafı buna benziyor:
http://www.medyaspor.com/foto/sporda-bunlar-da-var-3067008
daha ekstrem bir durum :D

Mystery dedi ki...

Ahahahah deli yaa :D Kızım sen olunca daha çok eğleniyo bu hayatta insanlar, raad ol :D

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

En çok da beni seven insanları seviyorum :D galp