26 Haziran 2011 Pazar

Religious Views: Hamam Böceği

 
Sokakta gördüğüm kedi köpek dahil olmak üzere hayvanları genel anlamda severim ben. Hatta Ankara'dayken ters dönüp bacak sallayan hamam böceklerini belki Gregor Samsa'dır diye düzeltip arkalarından el sallamışlığım var. Öyle hayvanlarla kafayı yemiş biri olduğumdan değil ama hamam böceklerine ayrı bir saygım var ondan. Neticede kafasız 9 gün, hiçbir şey yemeden de 1 ay yaşayabilen canlılar. Pardon yani.

Ankara'dakiler normal böcek ebatlarındalar ama Antalya'dakiler sıcağın ve nemin etkisiyle böceklikten çıkmış artık. Biz burda böcek diyemiyoruz onlara pek. Belki kuş, bilemiyorum. En az yarım kilo çeker tanesi. Geçen yıllarda oturmuş tv izlerken duvarda  gördüm bunlardan bir tanesini. Somutlarsak sigara paketi kadar var burdakiler. Tedirgin ediyor haliyle. Terlikle vurmaya kalksam o kitininden çıkan çıtırtıya dayanamayıp tansiyonumun düşeceğini biliyorum. Sonra içinden çıkan o püremsi şeyi duvardan temizlerken de kendimden geçebilirim. O yüzden bu seçeneği eledim. Böcek ilacı bakındım o telaşla göremedim. Nasılsa içinde alkol var diye oda spreyi sıktım üstüne. (Cinyıs bu kız) Ama benim onu sıkmamla yaratık uçmaya başladı. Öyle de bodoslama uçuyor ki çat diye alnımın ortasına çarpabilir. Nihayetinde kondu bir yere, ben de aldım elektrik süpürgesini ve işimi onunla halletmeye karar verdim. Çıkardım ucunu, çıktım koltuğun üstüne bekliyorum. Baktım olmuyor biraz daha yaklaştırdım ama  dayı kımıldamıyor. Acaba makine mi bozuk diye elimi koydum hüüp hüp çekiyor gayet. Anladım ki güçlü bir rakiple karşı karşıyayım. Süpürgeyi ittim, yarısına kadar girdi böcek içine ama antenleri bile oynamıyor. Adam cool. Yani sapla ekmek bıçağını sırtına, o yürümeye devam eder, polemiğe girmez. En sonunda "sen mi büyüksün ben mi büyüğüm!" dedim ve tabii ki ben büyüktüm ve yendim piçi. Tabii o makinenin içinde kaç milyon yumurtasını bırakıp, kaç bin tane oldular hiç bilmiyorum. Ev de, makine de benim değildi sorgulamadım o yüzden.

Ama sorgulamakta fayda olabilir. Zira bir dişi bir milyonun üstünde yumurta bırakıyormuş yaşarken. Ve hamam böceklerinin yüz yıllardır evrim geçirmeden bu günlere geldiğini, üstüne radyasyondan da etkilenmediklerini göz önüne alırsak, bu üreme hızıyla günün birinde dünyayı ele geçirmeleri çok da şaşırtıcı olmaz. Ve küresel ısınmayla iyice kıllanıp büyümüş olan bu dayılar eminim ki bizi yenerler. 1'e 10 veriyorum ben. O yüzden herkes safını şimdiden seçsin. Ben seçtim. Görüşürük.

12 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

off ya son zamanda böyle güzel yazı okumadım cümleler çok başarılı! anlatım güçlüü ama ama ama okurken kendimden geçtim off.. o nasıl bir şeydir yahuu nefret ediyorum onlardan ben hiç savaşamazdım bile direkt çığlığı basardım :D

Bayan İK dedi ki...

kdsflhdkjg

nalları dikmek değimi bu böceklerden geliyordu hani..
geberdiklerinde dimdik kalıyordu ayakları havaya doğru

meğersem asaletinden yığılmıyomuş
- ben geberdim ama gene de dik duran organlarım olsun

gözüyle bakıyormuş olaya
vay anasını sayın seyirciler :)

Mystery dedi ki...

oha bildiğin mücadele etmişsin hayvanla. ben hamam böceği gördüğüm yerden kaçarım arkadaş. nefret ediyorum tüm böceklerden.

küçükken amcamın lojmanına kalmaya giderdim de duvar kenarlarında gezinen kafam kadar hamam böcekleri yüzünden tuvalete bile amcam kucağında götürürdü beni :D

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Mia, abartma lan beni o kadar bir halt sancam sonra kendimi:D (ama benim leydimsin ahaha)
Ben sadece ezildiklerinde çığlık atıyorum o kadar:D

Mikrop, adamlar asil, adamlar "Başını vermeyen şehit"!! asdfg:D

Gizot, o korkudan değil şımarıklıktan bunu daha önce de konuşmuştuk :D

Aydedeye havlayan dedi ki...

huaha çok umursamazsın ama sen de ! uzak doğu seyahatimde çokça muhabbet etmişliğim vardır insan ebadındaki böcek kardeşlerle. anlarım dillerinden. sıkıntı olursa çağır yeter :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Üstüme üstüme sorti yaparken attığım çılıkları duysan yine umursamaz der miydin acaba:D

Uzak Doğu'dakiler daha da besilidir şimdi. Kas yapmıştır onlar, konuşurlar falan.. O zaman seni bu yaz Antalya'ya bekleriz :D

Erdi Karadeniz dedi ki...

Ter bastı okurken süper bir yazı :)

Bazıları da artist bunların. Geçenlerde ters dönmüştü merdivenlerde. Yardım edeyim, düzelteyim dedim; ben düzeltmek için uğraştıkça o düzelmedi arkadaş pes ettim artık. Ne hali varsa görsün dedim. Gördü :D

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Bazıları değil geneli jön bunların genelde:D

Ayrıca ters dönmüş hamam böceklerini çeviren (en azından çevirmeye çalışan) insanlar bebeemdir, aybalamdır.

Aydedeye havlayan dedi ki...

anlaştık! bu yaz Antalya'dayım o zaman! seninle böcekleri keşfedeceğiz, çok ilginç sohbetlere ortak olacağız, böcekli sohbetler :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Ahah tamam süper:D

AslıASLI dedi ki...

ya iki saattir yazdıklarını okuyorum, bu blogu nerden buldum onuda bilmiyorum:) okuyup çıkayım diyodum ama buna gelince patladım artık :)) şahane bi yazı bu ya, gecenin bu saatinde kahkahalarımı tutamadım artık :)) harikasın..

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

ahaha hoş geldin o zaman eğlendiysen ne mutlu:) Öyle sıraya bakma yine bekleriz:D