8 Ağustos 2011 Pazartesi

2 ve 3'ü Yan Yana Yazdığınızda 23 Oluyor. Çok Tuhaf.


Anne, baba, ortada çocuk; önlerinde mumları yanan bir pasta ve her sene itinayla aynısı çekilen fotoğrafın ardından bir doğum günümü daha geride bıraktım. Önümde de 3 tane mum vardı. Niye yani? Hem 5 yaşımdan sonra yaşım kadar mum üfleyemedim şu hayatta. Üzücü :/ Zaten yaz çocuğu olduğum için öyle okuldan insanlarla yaşım kadar mum üflemeler, efendime söyliyim yihuuu'lar falan olmadı hiç. Var olan arkadaşlarım genelde tatilde oldu. Ben de anne-baba-çocuk konseptini hiç bozmadım. Önceden muhabbet kuşumuz da olurdu doğum günlerimde, iki öterdi şenlendirirdi. Son 2 senedir muhabbet kuşum da yok. Gerçi bu sene ilk defa sevdiğim birkaç arkadaşım burdaydı ve geceyi Rus vodkası eşliğinde bitirdik. Eyoldu kanımca.

Samimiyet derecesine göre; telefonla arama, telefona mesaj atma, Facebook'tan mesaj atma, duvara yazma ve son olarak da "hiçbiri" seçeneğiyle elimizde çeşitli paket programlarımız var. Karşılıklı sevgi alışverişi, hepsine ayrı ayrı cevap vermeler falan hoş şeyler tabii bunlar. Ama bir kere kimseye cevap vermeyip, günün sonunda Facebook'ta "Doğum günümü kutlayan kutlamayan herkese çooook teşekkür ederim :))))99dokuz" gibi bir şey yazıp tepkileri ölçmek istiyorum. Gerçi kutlamayanlara niye teşekkür edildiğini anlamıyorum hala. Kutlamayan benim götümü yesin mesela. Evet bunu yazabilirim birgün.

Bu sene ana-baba-çocuk paketimize, "Erdem Pansiyon" sponsorluğunda dayım, yengem ve ergen kuzenim de dahil oldu. Pastanın etrafında onlarla da fotoğrafımız var, panik yok. Ama ergen bir kuzen ciddi anlamda panik sebebi bence. Bir de ayak fetişisti bu çocuk. Benimle konuşurken gözleri sürekli ayaklarıma kayıyor. "Duygu abla ayakların ne kadar güzel senin yhaa. Ayakların.. O parmakların..." Bana zorla bu Antalya sıcağında çorap giydirtecek bu çocuk. Sonra garip bir ısrarı var.
-Film izleyelim mi Duygu abla?
-Hayır.
Üzerinden 10-15 dakika falan geçer.
-Film mi izlesek?
-Hayır.
Üzerinden 5 dakika geçer.
-Hadi film izleyelim.
-Hayır.
-Şu ayak parmaklarına bi bak yaa çok tatlı ehiehi
-Ebenin amı artık ama!

Öyle işte canlar ciğerler. Bu çocuk bir beden terbiyesi, bir ömür törpüsü. Herkes ana baba olmamalı derken boşuna demiyorum. Böyle çocuğum olsa cami avlusuna falan bırakırım ben, ya da karakol kapısına koyarım. Evlat olsa sevilmez yani.

Ayrıca kendi mutsuzluğunu karşısındakinin üstüne başına bulaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan insanları bundan sonra bırakın hayatıma sokmayı, gördüğüm yerde onlardan koşarak uzaklaşıcam. Bu da tek maddelik 23. yaş manifestom olsun.
Öberim :*

18 yorum:

Erdi Karadeniz dedi ki...

Hehe çok azimli bi çocuk olmalı .D

Aydedeye havlayan dedi ki...

ooo yeni yaş, yeni pastalar, yeni mumlar, yeni ayaklar ve daha nicesi demek! yazın doğumgünü kutlamadım hiç, kışın doğduğumdan olsa gerek. şimdi düşünüyorum da yazın doğmuş olsam, bi kere bile olsa gece denizde pasta falan yerdim herhalde, elde uzun şampanya bardakları oouu. yanan mumlarla küçük bi balıkçı teknesi gibi açılırdım ufka doğru. evet ilk ve tek deniz doğumgünü kutlaması da olabilirdi tabii :) iyi ki doğdun!

HüSSo dedi ki...

Ee o zaman tekrar kutlu olsun

Murat dedi ki...

güzel bi kafa
tebrik ederim :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Erdi Karadeniz, çok çılgın çok :D

Aydedeye havlayan, yazar adamın hali tavrı başka tabii, hemen bir aksiyon, bir romantiklik falan:D Ama bak o dediğin şeyi çeyrek asırlığımı kutlarken yapsam güzel olabilir. Sağol:)

Hüsot, aa sen de şimdi doğmuşsun! Ama yarın kutlıcam ben seninkini :D

Murat, deli bir kafa! :D

hemera-nyks dedi ki...

yeniden kutlu olsun :)
-
hemera

Mystery dedi ki...

oouuvvv son paragraf bomba :D benim de doğum günüsüm geliyo lan, çok seviyorum ben doğum günlerini :D aaaaa bi dakika burdan kutlamadıııım :D iyi ki varsın kadim dostum :D

Mia Wallace dedi ki...

yine şu güzel anlatım tarzın :)

önclikle iyi ki doğdun. ben de 23e bu sene aynen öyle anne baba eşliğinde girdim. pek güzel geçmedi ama erken kuzen fenaymış. hiç katlanamazdımm :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

hemera, Çok sağol :)

Gizot, seninkini Ankara'da kutlarız artık. Ahah evet bi burası kalmıştı zaten kutlamadığın. Sen profesyonel bir doğum günü kutlayıcısın. Cv'ne bunu da yaz:D Sen de iyi ki varsın :*

Mia, bu sene iyiydi benim aslında. Ama ergen kuzen çok fena çok. Sen de iyi ki doğmuşsun :)

Adsız dedi ki...

geçmiş doğum günün kutlu olsun, mutlu ol senelerce :D

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Aa rubik! Teşekkürler :D

bossa nova dedi ki...

çift rakamlar ve tek sayıları severim. 23 güzel yaş be ya. Nice reröre yıllar. Fill in the blanks. Öbcük.

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Ahah çok reröre birisin:*

Elif Ayvaz dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun o zaman.

O ergene dikkat et ya. Nemelazım üstüne falan atlar. Allah korusun!!!

kozmik pezevenk dedi ki...

ya o yaşı niye hep annelerle, istenmeyen küçük çocuklarla ve dayılarla falan kutluyoruz? bu o yaşa özgü bir seramoni mi ki? miveki bi garip oldu :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Elif, ahah yok halası atlar önce:D Sağol:*

kozmik pezenvenk, şu klişe 27'ler grubu gibi 23'ler grubu diye de bir şey vardır belki:D
İsmini yazmak çok eğlenceli bu arada dfgjkl:D

Sarı vosvos dedi ki...

-Şu ayak parmaklarına bi bak yaa çok tatlı ehiehi
-Ebenin amı artık ama!

------ bu dialog süper :D doğumgünün kutlu olsun bu arada :D anlatım şeklin süpeeer :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Ah sen bir de bana sor :D
Teşekkkür ederiiim :*