12 Mart 2011 Cumartesi

719 Numaralı Odaya Kadehimi Kaldırıyorum!


7. kattan gözüken karlı Ankara manzarasına, bir kadeh sıcak şarap ve fonda Fransızca bir şarkı eşlik etti... Ah monşer ne kadar da şıktık bir görseniz! Her birimiz birer leydi, birer prensestik adeta. Derken çok kibar ve şık bir beyefendi beni dansa kaldırdı. Sanırım bu teklife karşı koyamazdım.. Gibi bir hikaye uydurabilirim sanırım. Ama neyse ki bu kadar elit insanlar değiliz. Tereciye tere satmak niye değil mi? Yurtta altımızda pijamalarımız ve termos bardaklarımızla ucuz Cumartesi şarabı içtik. Hatta neredeyse onu bile içemiyorduk. Tirbuşon yüzyıl icadı açık konuşalım. Babamı aradım tirbuşonsuz nasıl açabiliriz diye. Annem "inin yurdun kantininden falan birinden isteyin" dedi. Ütopik bir askeri yurt tasarlamış kafasında. Böyle teras katında bar var, müdür arada geliyor iki kadeh kaldırıyoruz şerefine falan. Hayal aleminde benim böböyüm. Ama geçen dönemden kalma kırık bir tirbuşon bulabildik ve bu sorunumuz da ortadan kalktı neyse ki.

Normalde 3 kişilik bir çekirdek aileyle yaşamaya alıştım 20 sene boyunca. Kendime ait odam, sadece benim olan eşyalarım falan. Bir anda 570 kızın arasına düşünce iyot gibi kaldım ortada bir müddet. Odadaki havam bitiriyor diye sinirlendim gizli gizli. Bütün oksijen bitti herkes sırayla nefes alsın, şimdi sıra bende, benden sonra yine bende, sonra yine bende! Böyle "tek çocuk" bencilliği yaşadım bir süre. Ama artık alıştım galiba. İnsanın kendi gibi başkalarının da minik problemleri dünyanın merkezine koyup yıkıldığını, sevdiği kişiyle ayrıldıklarında ağlayıp zırladığını, sonra bir müzik açıp bunların hiçbiri olmamış gibi bağıra çağıra şarkı söyleyerek dans ettiğini görmesi çok rahatlatıcı. Yine bir bencillik belki ama "oh tek mal ben değilmişim!" hissiyatı şahane bir şey. Bir de içlerinden biri üzgünken diğer kızlar da kenetlenmiyor mu! Bu kızlar benim aybalam. Ben bunu anladım.

Ama bu aybalalar, çatal karalar çingeneler içki içmemeliymiş. Ben bunu da anladım. "Dibini görmeyen sevdiğini görmesiiiğn!" diyip lıklık lıklık şarap içildiği nerde görülmüş? Bunu adama sorarlar. Derler ki nereye? Eğer demezlerse, tuvaletin kapısını kitleyemediği için birinin o içerdeyken kapıyı açmasına da engel olamaz, "ben senin dişlerindeki teli bile seviyorum!" demeye de.. Sonra sen arkadaşının yatağında uyanırsın yeni güne, senin yatağın da bir başka kızla güne başlar. Engel olamazsın yani. Ama her şeye rağmen süper eğlenceli bir geceydi. Ayrıca beni o ranzanın tepesine çıkartmayıp olduğum yerde uyumamı sağlayan Alım hanıma ayrıca teşekkür ederim. Yoksa ben o ranzadan düşüp pekmezimi akıtırdım kesin. Ve pekmezi akık bir seyirci hiçbir işe yaramazdı. İşte böyle hep bu kızlar kaka, hep onlar sarhoş! Ben hep naif, hep leydiyim. Yersen.

5 yorum:

dö jasmin dedi ki...

oy men seni yeriiimmmmm :.)

Adsız dedi ki...

aklıma kendi üniversite yıllarım geldi okuyunca. tek mal sen de değilsin ben de değilim emin ol :) seni okumak çok keyifli. hep yaz olur mu? :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Lö Jasmin Dö Jasmin ağlama bir de ya:D

Sevgili Adsız, adsız diyorum ama eminim bir adın vardır kusura bakmazsın artık:D Evet genel olarak bir mallık var sanırım insanlarda :D Ayrıca teşekkür ederim adsız bir yorum mutlu etti:)

Mystery dedi ki...

adama sorarlar nereye diye?!

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Mükü reyiz!